Muhtemelen siz de saat 22.00’den sonra çamaşır makinesi veya bulaşık makinesini çalıştırmaya özen gösterenlerdensiniz. Hatta dikkat bir arada, komşularınızın evlerinden geçenlerde çalışan makine sesleri gelir.
Peki kulaktan dolma elektrik tüketiminin faturaya yansıyacak boyutunun saatlerine göre değiştirdiğimize dair bilgi doğru mu? 22.00’den sonra çalıştırıp gecenin bir köründe asmaya kalktığımız çamaşırların zahmetine değiyor mu?
İddialara göre elektrik kullanım pantolonlarının saatlerine yansıması nasıl?
- 06.00 – 17.00 saatleri arası tüketilen elektrik birim fiyatı: 1,37 TL
- 17.00 – 22.00 arası tüketilen elektrik birim fiyatı: 2,15 TL
- 22.00 – 06.00 arası tüketilen elektrik birim fiyatı 0,74 TL
Bu tabloya hizmet gerçekten de elektrik yükleme birim fiyatları arasında makinelerimizi 22.00’den sonra çalıştırya değer bir fark var.
Saatlere göre elektrik tasarrufu sağlamak için tarife kullanımı muhtemeldir.
Türkiye’de elektrik için belirlenmiş tarifeler ayırıyor: “çok zamanlı/üç zamanlı tarife” ve “tek sefer tarifesi”. Yukarıdaki çıkış süreleri, yalnızca “çok mesai tarifesi” için geçerlidir. Yani, eğer saatlere göre indirimli elektrik tarifesinden faydalanmak istiyorsanız, tarifenizi buna göre kullanmak gerekir.
Tek çalıştırma tarifeleri durum nasıl?
Tek saatlik tarifeye sahipseniz Fiyatlar çok saatlik tarifesi gibi saat dilimlerine göre Teslimat göstermez ancak elektrik ünitesi fiyatları üç saatlik tarifeye göre daha düşüktür.
Dezavantajlarından biri ise, günlük 8kWh üzerinde elektrik sarf ettiyseniz elektrik ünitesi fiyatı artar. Bu aşk tarifesi, çok zamanlı tarifesi kullanıcılarada uygulanmaz.
Çok zamanlı/üç zamanlı tarifeye nasıl geçilir?
Çok zamanlı tarifeye geçiş yapmak istiyor elektrik satış şirketi hizmete erişim yazılı bir şekilde tarifesi yapabilirsiniz.
Ayrıca, şehrinizdeki elektrik görevlileri Kullandığınız çevrimiçi tarifeyi yükseltme işlemine sahip olabilirsiniz. İnternet sitelerine bakıp online tarife tasarrufu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
İLGİLİ HABER
Çamaşır Makinesi Göstergelerindeki Kalan Süreyle Gerçekte Geçen Süre Neden Çoğu Zaman Uyuşmaz?
İLGİLİ HABER
Yorum Yaz