e
sv

Türk Yazılımcılar ve Göz Doktorları, Sanal Gerçeklik Sistemi Geliştirdi: Artık Göz Ameliyatından Korkmaya Son!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Göz ameliyatları pek çok kişiyi korkutur, oluşan bu kısıtlamaları minimuma indirmek için çok etkili bir teknoloji yeteneği, hem de Türk yazılımcılar ve göz doktorları tarafından.

Göz içi lens ameliyatları ve lazer tedavisi akla ilk gelen merkezlerden biri olan Veni Vidi Göz Göz Sağlığı Merkezi tarafından muayene; sanal gerçeklik ortamı, lazer göz ameliyatı deneyimi DOKUNMADAN VR sistemi muhafaza kullanıma hazır.

miyop, astigmat ve hipermetrop gibi göz kırma kusurlarında uygun koşulları taşıyan, uygulanabilen göz lazer ameliyatına karşı çekincesi olan insanlar artık ameliyat olmadan önce sanal gerçeklikte ameliyat anını yaşayarak korkularını azaltmayı mümkün kılar. Alanında bir ilk olan bu kullanım sisteminin detaylarını İçlerindeki uzmanlara sorduk:

1. No Touch VR ile sanal güç göz lazer ameliyatı deneyimi sayesinde ameliyattan korunma yaşayanların korkuları önemli ölçüde azalabilir mi? Kullanan ilk kişiler nasıl tepkiler verdi?

dokunmadan sanal gerçeklik

No Touch VR’ın asıl amacı, lazer ameliyatı olmak isteyen ama lazerin korkuları bir operasyon olduğunu düşünen hasta grubu bu operasyonun konforlu ve kolay bir şekilde yapılabildiğini gösteriyor.

No Touch VR’ı deneyimleyen kullanıcılar, operasyonun gerçekten bu kadar kısa ve yapılandırılmış hayatta şaşırdılar ve Kullanıcılar çoğu deneyimden sonra korku ve endişelerinin dikkate alınacağını söylediler.

2. Hastaların, başka hastaların ameliyatlarını izlerken rahatsızlıklarının sona ermesi mümkün olmuyor mu?

vr gözlük

No Touch VR simülasyonu, izleyen kişi birleştirme yerine bağlantılarını sağlıyor. Hastaların lazer cihazlarını kullandıkları kullanıcılarda aynı deneyimi yaşamalarına imkan veriyor.

Bu şekilde operasyonun kısa sürelerde ve basit bir şekilde tamamlandığını görüyorlar. Finalde hastaların üstünde bulunan kızgınlık ve endişeler azalmış oluyor.

3. Hasta, VR’ı taktığında tam olarak neler görüyor?

veni vidi göz

Hastalarımız VR gözlüğü taktığında kendisini ameliyathanenin içinde buluyor. 3 farklı açık tüm ameliyat hizmetlerini deneyimleme şansı oluyor.

4. Bu teknoloji sayesinde her göz ameliyatı deneyimlenebiliyor mu, yoksa sadece bazı ameliyatlar için mi mümkün oluyor?

göz ameliyatı

Hastalarımız şu an No Touch Laser operasyonunu deneyimleyebiliyorlar ama proje deneyimleyen ve diğer ameliyatlarımızı da gösterebileceğimiz yeni adımlar sürüyor.

5. No Touch VR’ı deneyimlemek mi?

veni vidi göz ameliyatı

No Touch VR’ı deneyimlemek isteyen hastalardan herhangi bir ücret talep etmiyorsanız, muayene olmadan da deneyimleyebilirler.

6. Ameliyatlar ortalama ne kadar sürüyor?

göz ameliyatı

Operasyon her göz için ortalama 1-2 dakika arası sürüyor, toplu ameliyathaneye giriş çıkışı toplam 15 dakikayı geçmemektedir.

7. Türk mühendislerinin imzasını taşıyan No Touch VR teknolojisinin dünyaya yayılacağını düşünüyor musunuz?

göz ameliyatı

Temel olarak bu yaptıklarını öncüsü olmak gurur verici, No Touch VR’ın düzeni tüm dünyada tüm işletim işlemleri için uygulanacağını düşünüyoruz.

Peki siz NO TOUCH VR sistemini denemek ister misiniz?
#işbirliği

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.