e
sv

Google Mesajlar, Apple Kullanıcılarını Kıskandıracak Özelliğini Kullanıma Sundu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD’li teknoloji şirketi Google, Mesajlar yazan WhatsApp’a rakip olacak yeni güncellemeyi görünümü. Güncellemenin 2023 Boyutlarının kadar korunabileceği tahmin ediliyor.

Google’ın Pixel cihazları, XiaomiGeneral Mobile ve saf Android kullanan paylaşımlar için Google Mesajları, günümüzde pek çok telefonda kullanılıyor. Android sürümleri arasındaki en popüler SMS uygulaması olan Mesajlar’ı iMessage için bir rakibe dönüştürmeyi amaçlıyordu.

Google’ın bile bu rekabete girebilmesi için, RCS (Rich Communication Services) isimli özelliği kullanarak internet üzerinden mesaj ve dosya göndermeyi mümkün kılmıştı. Geçen aylarda da mesajlaşma uygulamasına iMessage tepkilerinin görülebilmesini ekleyen ABD’li teknoloji şirketi, iMessage ile arası yıkılmaz duvarı az da olsa yıkmıştı. Bugün ise mesajlar uygulamasına yakında gelecek özelliklerden bir liste yayınlandı.

iMessage mesajlarına tepki verebilirsin

Google’ın RCS teknolojisi sayesinde Google Mesajlar kullanıcıları, yazanlar iMessage’da olduğu gibi düşüncelerin mesajlarına emoji ile tepki verebiliyordu. Ancak iMessage kullanıcılarının mesajlarına tepki veremiyor, sadece onların verdikleri tepkileri gördu. Bugün yapılanları göre artık Android kullanıcıları da Apple Kullanıcılarından gelen mesajlara emoji ile tepki verecek.

Ayrıca iMessage’daki gibi grup sohbetlerinde kullanıcılar cevap vermek isterler mesajı kaydırarak istenen mesaja cevap verir. Bu özelliği kullanmak için RCS kullanmaya da gerek yok. Özellik yayınlandıktan sonra Google Mesajları kullanıyor olmanız yeterli.

Buna ek olarak RCS ve SMS bilgilerini bir sonraki adıma geçmek isteyen Google mühendisleri, kullanıcıların kendilerine gelen mesajlarındaki günler toplantısıdoğum gününü ve hatırlatıcıları içeren mesaj sadece mesaja basılı tutarak takvimenotlara ve hatırlatıcı uygulamalara kaydedebileceklerini açıkladılar.

ABD’li teknoloji devinin mesajlaşma uygulamasına eklediği tüm özellikleri bu kadarla kalmıyor. Mühendisler, uzun süre WhatsApp ve Telegram’da olan “gömülü YouTube videosu” özelliği de mesajlar uygulamasına getirdiklerini belirtti. Bu özelliği sayesinde, mesajlaşırken size bir videoyu izlemek için mesajlar göndermek için terk etmeleri gerek yok. Videonun bağlantısına dokunduğunuz anda videoyu açıp pencerede görüntüleyip bir yandan videonuzu diğer yandan da mesajlaşmaya devam güvenliğiniz.

Yakında WhatsApp’a rakip olabilir

Google, bu noktada bulunan özellikler ile notlar Apple gibi bir yol gözlemcisi. 2011’de iMessage’ı koruyan Apple, içerdiği özellikler ile kullanıcılarının WhatsApp ve Viber gibi piyasa devlerini terk ederek iMessage kullanmaya başlamalarını ve benimsemelerini sağlamıştı. Hatta bu konuda o kadar başarılı oldu ki Apple’ın kalesi olan ABD’de lise içerikleri, iPhone ve iMessage kullanmanın arkadaşlarını dışlayarak bazı öğrencilerin bilgisayarına girmesine neden olmuştu..

Google da kullanıcıları Apple gibi kullanıcılarını WhatsApp ve Telegram’dan tabiri caizse “koparmak” ve bu kullanıcı sahibiu Google Mesajlar uygulamasına dahil edilmesini istiyor. Google’ın son dönemde Mesajlar yazdığı tasarımını değiştirmesi ve biraz önce dış görünüşümüzün özelliklerini eklemesinin ardından Google Mesajlar, hedef iMessage gibi WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma platformlarına rakip olmak istiyor.

İLGİLİ HABER

Google, 5 ve 8 Gbps Fiber İnternetini Test Etmeye Başladı (Biz Hâlâ 8 Mbps)

Tüm bu görüntüleme ek olarak Google, ABD’li, uçak firması United ile anlaştıklarını ve United’ın uçaklarında uçan tüm Google Mesajlar kullanıcılarının hiçbir ücret ödemeden bedavaya mesajlaşabileceğini açıkladı.

Ayrıca güncellemeyle birlikte Google’ın Mesajları, Telefon ve Kişiler uygulamalarının klavyelerinde de çalıştırma. Güncellemelerin tamamının 2023 başına kadar kullanıma sunulacağı açıklandı.

WhatsApp ve Telegram’ın popüler özelliği Google Mesajlara geldi

Telegram’a geçtiğimiz yılın sonunda gelen ve bu yıl Mayıs ayında WhatsApp’ta da çalışmaya başlıyor “mesajlara emoji ile tepki verme” özelliği şimdi de Google Mesajlara geldi. Uygulamada kullanılan RCS sistemi sayesinde Google Mesajlar kullanıcıları, iMessage’da henüz olmayan bu özellik kullanabilecek.

Bugünden itibaren yaşamlarından olarak tüm Google Mesajlar kullanıcılarına deneysel olarak kullanım özelliği, bazı iMessage kullanıcılarını kıskandırdı bileApple’ın Reddit forumunda özellikle ilgili haberleri paylaşan bazı kullanıcılar, bu özelliğin neden iMessage’da soru sormaya başladı.

:
https://www.engadget.com/google-messages-updates-ios-reactions-youtube-embeds-130043518.html?src=rss

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.