e
sv

Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Açıkladık

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçen 5-10 yıl öncesinin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Tumblr, son yıllarda yaşadığı verileri korumaları ve piyasaya sürülmesinin yeni sonuçları ile popülaritesini hızla kaybetti. Eğer platformdan ayrılmaya karar veren kullanıcılardansanız, ‘Tumblr hesap silme nasıl yapılır?’ Okuyarak cevapladığımız bu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İlk 2007 yılında piyasaya sürülen dağıtım olarak Tumblr, çok kısa bir süre içinde yaklaşık 75.000 yaklaşarak ulaşarak, büyük bir müşteri imza atmıştır. Ancak, ilerleyen yıllarda meydana gelen gelen veri dağıtımları, piyasadan çıkan yeni zorluklar ve diğer birçok etken, kullanıcıların platformdan uzaklaşmasına ve doğal olarak hızla hızla popülaritesini kaybetmesine neden oldu

Her ne kadar bu olumsuzluklar yaşanmış olsa da, günümüzde hâla birçok insan platformu kullanmaya devam ediyor. Kullanıcıların resim gönderebildiği, blog yazabildiği, sohbet edebildiği ve çok daha fazlasını yapabilmesine olanak sağlayan Tumblr, daha birçok benzer özelliklere sahiptir. Lafı daha fazla uzatmadan,’Tumblr hesap silme nasıl yapılır?‘ anlatım özet bir şekilde cevapladığımız yazımıza geçelim.

Tumblr hesap silme nasıl yapılır?

  • Adım #1:Tumblr web sitesine gitme
  • Adım #2: Tumblr hesabında oturum aç
  • Adım #3: Sağ üst bölümlerin ‘Hesap’ bölümü ve ardından ‘Ayarlar’ı seçin
  • Adım #4: En aşağıda ‘Hesabı Sil’i seçin
  • Adım #5: Doğrulamak için e-posta adresinizi ve şifrenizi girin

Adım #1:Tumblr web sitesine gidin

tumblr web sitesi

Tumblr hesabı kapatmak istiyorsanız, ilk olarak Tumblr web sitesine gitmeniz gerekiyor. Yayınlamak için çeşitli değişiklikleri yapabilmeniz için, web sitesi üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Bu işlemi web sitesi veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Adım #2: Tumblr hesabında oturum aç

tumblr web sitesi

Tumblr’ın resmi web sitesine ulaştıktan sonra, kapatmak istediğinizde giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için sağ üst köşede yer alan ‘Oturum Aç’ butona tıklayın ve girin ait bilgilerini girin. Çıkışa giriş yapabilmeniz için doğru bilgileri yüklemeniz gerekiyor. Eğer, giriş yapmak istediğiniz hesabın parolasını unuttuysanız, ‘Parolanı mı unuttun?’ bölümleri tıklayarak, yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Adım #3: Sağ üst parçanın ‘Hesap’ kısmı ve ardından ‘Ayarlar’ı seçin

tumblr web sitesi ayarları

Tumblr Zorla giriş yapıldıktan sonra, sağ üst kısım yer alan ‘Hesap’ İşlemi tıklamanız gerekiyor. Daha sonra açılan menüde ‘Ayarlar’ kısmını seçin. Web sitesinin sahip olduğu sade tasarım, hesap silme sürecini gerçekleştireceğiniz işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

Adım #4: En aşağı ‘Hesabı Sil’i seçin

tumblr hesap sil

‘Ayarlar’ Bölümü tıkladıktan sonra karşınıza, günlüğü ile ilgili çeşitli değişiklikler yapabileceğiniz bir alandan çıkın. Hesap silme işlerinizi devam ettirmek istiyorsanız, açılan alana en aşağı kısımda yer alan ‘Hesabı Sil’ butonuna tıklamanız gerekiyor. Fekat, silinen Tumblr hesabını tekrar aktif edilemeyeceğini ve bunun silme işleminin son adım olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Adım #5: Doğrulamak için e-posta adresinizi ve şifrenizi girin

tumblr doğrulama

Hesap sahibini doğrulamak adına e-posta adresinizi ve şifrenizi operasyonlar gerekiyor ve daha sonra’Her Şeyi Sil’e tıklayın. Bu işlemin ardından içerdiği tüm gönderiler, mesajlar ve diğer bütün veriler tamamen silinecektir.

Tumblr hesap silme işlemi hakkında gerekenler:

tumblr logosu

  • Silme işlemlerini yaptıktan sonra, hesabı tekrar açamazsınız.
  • Tumblr mesaj sildiğinizde gönderileriniz, mesajınız ve diğer tüm mesajlarınız kalıcı olarak silinir.
  • zaman alarak aynı e-posta adresini kullanarak tekrar Tumblr’a kayıt olabilirsiniz.
  • Hesap silme işlemi, iOS ve Android cihazlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Tumblr, diğer sosyal platformları gibi benzer kurallara sahip değildir. Örnek vermek gerekirse, silinen hesabı diğer birçok sosyal platformun aksine tekrar aktif yapamazsın. Ayrıca, kayıtları ile ilgili tüm gönderiler ve diğer geziler de kalıcı olarak silinir. Silinen birliğe ait e-posta adresi ile tekrar hesabı açabilirsiniz ama, aynı kullanıcı adını alamayabilirsiniz. Bir diğer önemli detay ise, hesap silme işlemlerini resmi Tumblr web çıkışı dışında, iOS ve Android cihazlar üzerinden de kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Peki Tumblr hesabı dondurma nasıl yapılır?

tumblr mobil uygulama

Tumblrkullanıcılara geçici olarak hesap kapatma seçeneği sunmaktadır. Uzun şifreleme, birçok kullanıcı taleplerinden biri olan bu özellik, henüz Tumblr tarafından yayınlanmamıştır. Bu işlem yerine, bloglarınızdan herhangi birini veya yukarıda da ayrıntılı olarak yürütmemiz şeklinde hesabı kalıcı olarak silebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.