e
sv

‘Tuşsuz’ iPhone 15 Pro’nun Nasıl Çalışacağını Gösteren Patentler Ortaya Çıktı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max’te kullanım yalancı tuşlarla ilgili bir patent ortaya çıktı. Bu patent, birden fazla işlev için birden fazla işlevin kullanılabileceğini göstermenin önüne seriyor.

Deneyimli bir Apple analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone 15Pro ile ilgili dikkat çekici bir iddiayı bir kez daha gündeme getirmişti. Ekimde yaptığı açıklamaları yineleyen Kuo, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te bilgisayar tuşları bulunmayacağını biri sürmüştü. Söz konusu iddiaların gerçek olduğunu düşündüren yeni gelişmeler yaşanmış durumda.

Apple’ın iPhone 15 ailesinde yapacağı değişikliklerle ilgili yeni bir patent ortaya çıktı. Bu patent, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te kaldırılacak tuşlar yerine gelecekler nasıl çalışacağını gösteriyor.

iPhone 15 Pro modelleri, tek butonla birden fazla özellik sunacak

iPhone 15 PRO

Patentte yer alan bilgiler, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki “yalancı önerilerin” hem ses hem de telefonu kilitlemek için geçitleri önüne seriyor. Bununla birlikte, kullanıcılara bu butonlara dokunmamak, dokulu çalışma etkileri. Günlük kullanıcı ses açma tuşları bir şekilde hafif dokunursa, telefon sesi yavaş yavaş yükselecek. Sert bir kuvvet duruşunda ise yardımcı sesi direkt maksimuma yükselecek.

Bu patent, yeni iPhone modellerindeki güç banyosun birden çok işlev için kullanılabileceğinin açık bir göstergesi. Ancak bu nokta netleşmiş hiçbir şey yok

iPhone 7, 8 ve SE’deki ‘yalancı tuş’ geri yürütme

iPhone

Hatırlayan okurlarımız olacaktır; Apple, iPhone 5 ve iPhone 6 serisinde fiziksel olarak ana ekran tuşu kullanıyordu. iPhone 7’de ise bu durum değiştirildi ve “katı hal düğmesi” adı verilen yeni bir sisteme geçildi. Bu yeni sistem, telefonlardaki özellikler tuşu kaldırıyordu. Bunun yerine tuş gibi görünen cam ve bunun için yerleştirilen “Taptik Motoru” isimli kullanım motorları tercih edilmişti. Kullanıcı, tuş gibi görünen klavye dokunduğunda geçişli geri bildirim alıyordu. Apple analisti, işte bu sistem iPhone 15Pro ve iPhone 15 Pro Max’te yer alacağı iddia ediyor. Yani fiziksel bir tuş olmayacak, ancak tuş gibi görünen bir alan yer alacak.

İLGİLİ HABER

Steve Jobs’ın Kemikleri Sızlıyor: Apple’ın Yükseltilmiş Ekranlı MacBook Geliştirdiği İddia Edildi

Ming-Chi Kuo’nun geçmişteki iddialarının gerçekleşmesi yüzdesini göz önünde bulunacak olursak; iPhone 15’in Pro modellerinin tuşsuz olması yüksek olduğu ifade edebiliyoruz. Kuo’ya göre özellikleri olmayan iPhone sahiplerinden kabul görürse, yeni tasarım sonraki iPhone modelleri ile iPad gibi çeşitli ürünlerde kullanılır. Bu arada, aynı analistin iPhone 15 ailesi ile ilgili bir başka iddiasının da USB C Tipi söyleyelim. Bu şaşırtıcı olmayacak çünkü Avrupa Birliği, Apple’ın USB Type-C’ye bağlantı hakkında bilgi bir karar aldı. Kuo’ya göre USB Type-C ile fiziksel tuş olmayan tasarım, iPhone 15’teki en büyük yenilikler olarak konaklayacaklar.

İLGİLİ HABER

Apple, Yalnızca Belli Ülkelerde Satışa Çıkacak Yeni Akıllı Hoparlörü HomePod’u Tanıttı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.