e
sv

Google, Yazdıklarınızı Müziğe Dönüştürecek Yeni Yapay Zekâsını Tanıttı (Mırıldanabilirsiniz de)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, DALL-E 2 ile benzer bir şekilde çalışan ve yazılarınızı müziğe dönüştüren yapay zekâsı MusicLM’i canlandırıyor.

Özellikle Midjourney, DALL-E 2 ve ChatGPT’nin ortaya çıkışıyla yapay zekanın aslında ne gelişmiş olduğunu tüm dünya gördü. Yazıları görsellere dönüştüren yapay zekalara ek olarak filmlere dublaj yapabilensizin için tasarımlar hazırlayan, Birkaç kez sesinizi taklit eden hatta mahkemede avukatlık yapan yapay zekâlara bile ortaya çıktı.

Öte yandan çok da popüler olmasa da bir yandan yapay zekâ destekli müzik programları yavaş yavaş dikkat çekmeye başlıyor. Google ise bugün tanıttığı yeni yapay zekâsıyla bu sektöre iddialı bir giriş yapmaya niyetli.

Sadece gizli müzik yapabileceksiniz

Google’ın MusicLM isimli yeni yapay zekası, aslında DALL-E 2 ile oldukça benzer bir yapıda çalışıyor. Ancak bu kez yazdıklarınız karşınıza bir görsel olarak çıkmak yerine müzik olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada istersen tek bir enstrümanla ritim tutmak istersen de Tamamen bitmiş bir parça hazırlayabilirsiniz.

MusicLM’in Github görünümü, Google AI ekibi tarafından yapay zekâya hazırlatılmış bazı örneklerini görüyorsunuz. Henüz geliştirmediklerini yapay zeka bazı sesleri net veremese de üretilen seslerin hi-fi yani yüksek yükte olduğunu belirtelim. Ayrıca bu yapay zekâyı ChatGPT ile birleştirerek çok daha ayrıntılı ve özgün müziklerin de hazırlanabileceği belirtiliyor.

Yazmak yerine mırıldanabilirsiniz de

Projeyi geliştiren Google AI mühendislerinden biri olan Keunwoo Choi, MusicLM’in 4 farklı yapay zekâ modelinin birleşimiyle ortaya çıktığını belirtiyor. MuLan, Ses LM, w2v-BERT ve Ses Akışı isimli bu modellerin her kullanıcılarına kendilerine has görevleri var. Tüm bu modellerin birleştiğindeyse MusicLM ortaya çıkıyor.

Ayrıca MüzikLM Mırıldandığınız sesler de birer şarkıya dönüştürebiliyor. Bu noktada kırılmaların çok önüne geçen yapay zekâ uyarıları DALL-E 2’ye gelen tepkiler gibi müzisyenlerden de yavaş yavaş tepki toplamaya başladı.

İLGİLİ HABER

Yeni Geliştirmeilen Yapay Zeka, En Sevdiğiniz Oyuncuyu Türkçe Konuşturabilir: Sansür tamamen Ortadan Kalkabilir!

Henüz test etmiş olan bu yapay zekânın çıkardığı müzikleri ve “sesleri” dinlemek ve incelemek isterseniz burada bulunan evini kullanabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.