e
sv

SpaceX, Astronomiyi Sekteye Uğratacağı Endişelerini Ortadan Kaldıran Bir Anlaşmaya İmza Attı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyaya Starlink uydularıyla internet sağlayan SpaceX, bunu yaparken astronomların yıldızlarını gözlemleme imkânının engellenmesiyle gündeme gelmişti. Musk’ın sahibi olduğu şirket, ABD’nin Ulusal Uzay Kuruluşu ile anlaşma imzalayarak bu durumu düzelteceğini açıkladı.

Çeşitli haberleriyle gündemden asla düşmeyen ünlü milyarder Elon Musk’ın uzay araştırmaları şirketi SpaceX, dünyanın dört bir yanında internet bağlantısını sağlamayı hedefliyor Starlink projesi ömrü uzun süredir astronomik bilimciler tarafından eleştiriliyordu.

Astronomların söylediklerine göre Starlink uydularının parlakları nedeniyle yıldızlar, olması gerektiği gibi gözlemlenmiyordu. 2019 yılında Musk, Starlink uydularının astronomik hareketlerine engel olmak adına çabaları üzerine söz yaşamı.

Musk, onları tuttu ve bu meselelerle ilgili yeni bir anlaşmaya imza attı.

ABD’nin Ulusal Uzay Kuruluşu (NSF) ile imzalanan anlaşma kapsamında SpaceX, NSF’nin NOIRLab’ı gibi çeşitli kazanımlar elde edeceği çalışma sözü verdi. Bu seçenekler, SpaceX’in uydularının optik parlaklığını fiziksel tasarım gezegeniyle 7. görsel büyüklüğe veya daha sönük hale hastalara yönelik devam eden çalışmaları içeriyor.

SpaceX ayrıca ikinci nesil uydusu Starlink için özel önlemler geliştirdi ve astronomik tesis lazerlerinin uyduları üzerindeki ayarları analiz etmeyi kabul etti.

İLGİLİ HABER

Starlink Abone Sayısı 1 Milyonu Geçti

SpaceX ve NSF’nin NOIRLab’i, gözlemevleri üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak amacıyla uydu operatörleri ile Lazer Takas Odası arasındaki etkileşimler için en iyi uygulama rehberini geliştirecek ve onları önerecek bir çalışmayı planlıyor. SpaceX, astronomi topluluğu tarafından tanıtıldı ve getirilecek olan yeni problemlerde de NSF ile işbirliği yapacağına dair taahhüt verdi.

:
https://www.teslarati.com/spacex-signs-agreement-with-us-national-science-foundation-to-prevent-starlinks-interference-with-astronomy/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.