e
sv

Adobe Acrobat’ın Yapabildiği Her Şeyi Yapan Uygun Fiyatlı Alternatif: UPDF

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Adobe’un bir numara PDF iletişimi Acrobat, Pek çok özellik sunan faydalı bir araç araştırması yanı sıra pek de bütçe dostu değil. Uygun fiyatlı bir alternatif olan UPDF ise Acrobat’ın hemen her şeyi yapabildiği, bir kere ödeme yaparak ömür boyu sahip olma imkanı ile sunuyor.

Elektronik ortamdaki dosyaların standart formatı olan PDF (Taşınabilir Belge Formatı; Taşınabilir Belge Biçimi), her cihaz ve görmeyi görüntüleyebilmesiyle işlemci bir deneyim ve büyük avantajlar sunuyor. Bu dosyaları düzenlemek veya oluşturmak içinse bir PDF bağlantılarına gereksinmelerini muhafaza edin.

PDF bağlantılarını, yalnızca bir dosya görüntüleme ve düzenlemenin bitmesiyle dijital imza, önemli noktaları vurgulama ve şifreleme gibi genişlemeye de yer veriyor. Bugün, popüler PDF bağlantısı Adobe Acrobat’a karşı dişli bir rakiple Karşınızdayız: UPDF.

Önce neden PDF dosyalarını bir bağımlıya göndermeyi hatırlayalım:

pdf

1993 yılında Adobe tarafından yardım PDF formatı, 2008 yılında açık standarda dönüşmüştü. Peki, onlarca yıl önce bu dosya formatı bizim için geride kalmış ve eskimiş kalmamış mı? Sorunun cevabı hayır.

Kullanarak PDF, kısa sürede şarkısı popülerliği sayesinde hapishaneler on yılı aşkın süredir yaşadığı iş ve internet dünyası standart belge formatı olmaya devam ediyor. Bugünün içindeki bir rapor, belge veya bir yayın organlarından kalktığınızda da bunları bir PDF dosyası halinde indiriyorsunuz.

İnternet kullanıcılarının büyük kullanımları da sadece bu PDF’leri indirmekle kalmıyor, PDF içinde bilgi aratıyor, boyutlardan faydalanıyor, sayfalarda ve yazılarda tüketiyor veya bu PDF dosyasını farklı formatlara dönüştürüyor.

PDF formatının avantajları avantajları:

  • Tüm belge bilgilerinin kaynak dosyada bulunması sayesinde metin, görsel ve bağlantı düzenlemelerinde formatı düzeltme derdi yaşamamak
  • Mobil, Mac veya Windows fark etmeden tüm platformlardan dosyaya erişebilmek
  • Hiçbir kayıp yaşamadan sıkıştırılması sayesinde alandan tasarruf etmek
  • Dijital çalıştırma anlık olarak paylaşılabilmesi
  • Şifre veya sertifika yollarının korunabilmesi

UPDF nedir?

UPDF

UPDF, PDF dosyalarının üzerinde olması gereken tüm işlemleri yapmanıza olanak sağlayan bir PDF’i şifreleyerek koruyan çıkıyor. Ayrıca yazılım, özellikle uygun fiyatıyla diğer tüm seçeneklere karşı büyük bir avantaj sunuyor. Yazılım, elbette bu konuda en büyük rakip olarak Adobe Acrobat’ı görüyor.

Halihazırda elde etmediğine göre fiyata sahip olan UPDF’i bu bağlantıya tıklayarak %53 indirimle satın alabilirsiniz.

Peki, insanlar neden Adobe Acrobat alternatifi bir yazılım arıyor?

Adobe Acrobat, günümüzün en köklü PDF aktarım yazılımı olsa da beraberindeki bazı olumsuzluklara da yer veriyor. Bu dezantajlardan en büyüğü ise fiyat etiketinde yatıyor. Adobe Acrobat kullanan kullanıcılar, Standart sürüm için yıllık 978 TLPro sürümü içinse yıllık 1.500 TL‘lik ücreti alabilir.

tablo

UPDF fiyatları güncel kur üzerinden verilmiştir.

Öte yandan bu yüksek ücret ödeyen kullanıcılar, yazılım yöntemleri pek çok özellik de aslında kullanmıyor ve yalnızca basit özellikleri kullanmak için yüksek ücret ödemiş oluyor. Üstelik Standart sürüm yalnızca Windows platformunda kullanılıyor. Yani Acrobat’ı Mac veya mobil cihazlarda kullanmak isterseniz, yılda 1.500 TL ödemeniz gerekiyor.

Adobe Acrobat’ın bir diğer eksisi de kullanıcı deneyiminde yatıyor. Yazılım, özellikle basit düzeyde PDF düzenleme işlemini gerçekleştirmek isteyenler için karmaşık sayılabilecek sonuçlara yer veriyor. Ayrıca yazılım yüklü ve plastik olmayan yapıya sahip olduklarından, performans konusunda da hız vadetmiyor.

Adobe Acrobat alternatifi UPDF neler sunuyor?

UPDF, bir PDF görüşmesinde bulunması gereken tüm özelliklerin yanı sıra Acrobat’ta bulunmayan bazılarını büyütmeye de yer veriyor. Kullanıcılar, UPDF ile PDF okuyabiliyor ve PDF biçimlerine yorum ekleyebiliyor, PDF içinde yazı, görsel, karşılaştırmalar, filigranlar ve arka planlar dahil tüm öğeleri düzenleyebiliyor. Ayrıca PDF sayfalarının organize edilmesini de olanaklarını biliyoruz.

updf görsel

UPDF, gerçek hayattaki belgeler dijital ortamda PDF olarak aktarmak için de Optik Tanıma Karakteri (OCR) teknoloji desteğine yer veriyor. Bu teknoloji sayesinde bir belgenin kaydettikten sonra belgede bulunan tüm bilgiler, otomatik olarak dijital bir PDF çıktısına aktarılıyor.

Uygulama, şu an için içerik 38 dilde OCR teknolojisinden yararlanma imkanı sunuyor.

Peki UPDF ve Adobe Acrobat arasındaki farklar ne?

UPDF ve Adobe Acrobat arasındaki en büyük fark, fiyat etiketinde ortaya çıkıyor. UPDF, yıllık 29,99 teslimat (güncel kur ile 563 TL) fiyat etiketi taşıyor. Ancak UPDF’te farklı ve büyük bir avantaj daha bulunuyor. Aylık üyeliklerle uğraşmak istemeyen kullanıcılar, UPDF’e 49,99 dolar (güncel kur ile 938 TL) çocuk ömrü boyu sahip olabilir.

updf tablosu

UPDF, Adobe Acrobat’ın uygulamaları neredeyse her özelliği hafif ve kolay kullanılabilir arayüzüyle sunuyor. Yazılım, fiyat ve kullanım kolaylığının yanı sıra düzenli ve sık sık güncelleme de yer alıyor. Geliştirici ekip, yazılım için her hafta yeni bir güncelleme yayınlıyor.

Öte yandan UPDF şu anki bazı avantajlara da ev sahipliği yapıyor. Yazılım henüz doldurulabilir formlar oluşturma ve çoklu PDF’yi toplu işleme yeteneğine sahip değil. Ancak yazılım, geliştiricilerin Açıklamalarına göre bu ve Acrobat’a göre eksik kalan tüm diğer gelişmeler yaklaşmaktadır. 3 ay içinde kavuşacak.

Pek çok kişinin aklındaki soru: PDF programlarına neden para verilir?

Büyütebilen PDF düzenleme için çevrimiçi veya çevrimdışı parola bulunan bazı ücretsiz araçlarla da karşılaşabiliyoruz. Bu cihazlarda pek çoğu da PDF dosyalarında temel düzenlemelerin yapılmasına izin verebiliyor.

Ancak herhangi bir yazılımda olduğu gibi PDF bağlantılarında de şu kural işliyor: Araç ne kadar güçlü ve işlevsel olursa, ücretsiz olma ihtimali de o kadar düşer. Bugün bulabileceğiniz pek çok ücretsiz PDF düzenleme aracı, metinde görsel ve format düzenlemelerinin doğru bir şekilde yapılmasına imkan tanımlıyor.

Hatta pek çok ücretsiz araç, yetiştirme ve düzenlemeye yönelik dosyalar yekpare bir fotoğraf gibi gösterebiliyor. Ücretli PDF araçları ise dosyasının orijinal yapıyı bozmadan Görüntülemenizi sağlamanın yanı sıra düzenlemelerini kolay bir şekilde yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca OCR desteği, dijital imza ve sektörlerin kullanımına koşan pek çok özellik de yazılımlar bünyesinde bulunuyor.

Dolayısıyla PDF gönderimi hiçbir sorunla karşılaşmadan düzenleme ve PDF oluşturma oluşturmak veya bir PDF’i farklı formatlara karmaşık bir şekilde biçimlendirmek için PDF’yi aktarmalara ihtiyaç duyuyor durumdayız.

Halihazırda beklentilerine göre fiyata sahip olan UPDF’i bu bağlantıya tıklayarak %53 indirimle satın alabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.