e
sv

Midjourney ve ChatGPT’den Çok Daha Fazlası Var: Birbirinden Yaratıcı İşler Çıkarmanızı Sağlayacak 15 Yapay Zekâ Aracı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Popüler yapay zekâ araçları nedeniyle bir kenarda kalmış olan ve büyük çoğunluklan habersiz bile olmadığı araçları sizler için derledik.

DALL-E ve Midjourney gibi yapay zekalar Ortalığı kasıp kavurunca, her türlü farklı araçlar da onların peşinden gitmeye başladı. Bu süreçte siz de herhangi bir otomatik direkt yapay zekaya bağlanan kablolara ve bunlara benzer diğer cihazlara denk gelmişsinizdir.

Reklam amaçlı olarak sürekli saklamadan çıkan ve çoğu zaman ya para tuzağı olan ya da işlemleri doğru düzgün yerine getiremeyen yapay zekalar birbirinden farklı listelerde sıralanırken, dış görünüşümüzün kalıntılarından uzak, ayıklayarak çıkardığımız ve gerçekten güvenmeye yaramayacağına dair eşyalar size derledik.

Ses alanına yönelik araçlarla giriş.

AIVA’nın ilk aracı ismi:

AIVA: Klasik Müzik Besteleyen Yapay Zekâ

Yapay zekâ desteğiyle farklı müzik aletlerini kullanarak dosya kodlarından oluşan AİVA, aynı zamanda yaratma müziği düzenleme imkânı da sunuyor. Ancak belirtmemiz gereken bir nokta var.

Bu araç, farklı listelerde “çalıştırma müzik oluşturabileceğiniz yapay zekâşeklinde gösteriliyor. Ancak ücretsiz düzlemde bıraktığınız müzikler almak değil. Onların telifini almak için yolcu planı geçiş yapmak gerekiyor. Yine de para birimi, kişisel amaçlarla kullanabileceğiniz keyifli bir araç.

sahte sen ise işin eğlence boyutuna biraz daha ağırlık veriyor.

Bu araç sayesinde ister Jokerister 2pacister GTA: San Andreas’tan Carl Johnson olsun; çok sayıda efsanevi isme -İngilizce olacak şekilde- söyletebiliyorsunuz. Premium sürümlerinde daha hızlı işleme süresi ve daha uzun konuşma olanağı sağlayan sistemler oldukça iyi kullanabilir.

Büyük Konuşma de temelde aynı işi yapıyor ama arada keskin bir fark var.

https://www.youtube.com/watch?v=mODYUzhC2m4

Büyük Konuşma amaç, eğlenceden boyunca içeriklere bir ses katmak demek. tonlama konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebileceğimiz aracın birden fazla sayıda ses seçeneği de bulunuyor.

OLUMSUZ: Fake You ve Big Speak’e Türkçe cümleleri de okutabilirsiniz ama buna alıştığımız şekilde değil, yine İngilizceden yorma bir şekilde okuyacaklardır.

Daha iyi görüşmeler yapmanızı sağlayan ve hâlihazırda Discord’a entegre olan Krisp:

Krisp

Krisp, görüşmelerinizdeki yankıları ve arka planı seslerini ortadan kaldırmanıza olanak sağlayan. Bunu yaparken siz ses kalitenizi de depolama daha kaliteli bir deneyim yaşamanızı mümkün kılıyor.

En güzel kısım ise, Krisp’in ücretsiz paket birlikte günde 60 dakika Bölgeyle bu saydıklarımızı sunuyor olması. Daha üst seviyedeki planlara geçince daha farklı süreçler de erişilebilir.

Görsel üretim alanında kullanılabilire yarayabilecek araçlar

Google’ın ücretsiz olarak kullanımı Otomatik Beraberlik:

Bu araç, siz bir şey çizmeye çalıştığınızda ne çizmek işe teşhis çalışıyor ve ona göre çizmeye çalışmasının her şeyi kusursuz hâlde yapabilmenizi sağlar. Örneğin bisiklet çizmek istediğinizde fırça hareketlerinizle birlikte bu edilebiliyor tahmin edebiliyor ve üstten bisikletle çalışan direkt görseli elde edebiliyorsunuz. Onun ardından PNG şeklinde indirme imkanınız da mevcut.

Profil Resmi Yapıcı ise profil fotoğrafı oluşturmayı oldukça basitleştiriyor.

Profil Resmi Yapıcı

Siteye bir görseli yüklediğinizde hem görselin arka bitki otomatik siliniyor hem de gölge ve renk gibi ayarlarla oynayarak size uygun profil uzunluğu indirebiliyorsunuz. Arka plan konusunda da oldukça zengin bir kitaplık var.

Bu Kişi Mevcut Değil almayı de kendi elindekileri değerlendirmeleri.

Yapay zekanın oluşturduğu profiller

Sitede bir bulunmuyor. Onun yerine siteyi her yenilediğinizde size yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek olmayan insan yüzleri oluşuyor. Özellikle fotoğraf stok arayan kişinin bir noktada bulunduğu yerdir.

Kaldır.bg size oldukça vakit kazandırabilecek bir yapay zekâya sahip.

Zira bu siteye kolayca fotoğraf yükleyerek yazarak yazarak çok kısa sürede arka plan kaldırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak edinilen bilgiler olsun, ücretsiz sürümde düşük bilgi edinilebilir fotoğraf çıkışı alınabilirken kullanım sürümünde fotoğrafın boyutu artırılabiliyor.

Ama burada ücretsiz sürümden kalan açık sizi üzmesin. BÜYÜK JPG ile bu açığı kapatabilirsiniz.

ücretli sürümde 5 MB dosya boyutu sınırlarını sunan bu sitede, söz konusu boyutu aşmak kullanıcılar için pek de kolay sayılmaz. Bu hizmet ömrünün sonunda kalite kaybı yaşamadan saklamak istediğiniz görüntüler için BÜYÜK JPG’yi kullanabilirsiniz.

Metin konusunda deneye yarayabilecek yapay zeka destekli uygulamalar:

Yapay Zekayı Kopyalabirbirinden farklı mecralarda metin yazmanıza yardımcı oluyor.

AI'yı kopyala

Amazon, YouTube, instagram ve Facebook, bu mecraların sadece küçük bir parçasıdır. İş emri için yapay zekâ asistanlığında mail hazırlayabilir veya ürününüzün tanıtımı için İngilizce metin hazırlayabilirsiniz. yaşının bunun belli bir konusu 5 yaşında biri anlatır gibi anlatım ve karışık cümleleri basitleştirme gibi çok sayıda özelliği de bulunuyor.

Ücretsiz sürümde Ayda 2.000 kelime sınırı veren platform, bunun yanında saydıklarımıza benzer 90’dan fazla aracı görevlendirmeyi mümkün kılıyor. Daha akıcı bir deneyim için bir üstteki plan ise 49 dolar.

Hiper Yazma ise metin yazma konusunda üzerinizden yük alabilecek bir başka hizmet.

Burada da CopyAI’ınkine benzer özellikler bulunuyor. Ek olarak yazı yazıldığı sırada bir sonraki cümleyi tahmin etme, otomatik katmanlar oluşturma veya derlemenin sadece belli bir kısmı, örnek olarak giriş kısmı oluşturma seçenekleri bulunuyor. Hiper Yazma; e-posta, eğitim, üretkenlik vb. farklı dallarda işe yarar araçlar sunuyor.

Ücretsiz sürümde cümlenin devamını 100 kere tahmin eden sistem, bunun yanında ayda 15 tane metin yaratma imkanı sunuyor. Bunun bir organı uzatma planının ücreti ise aylık 19,99 dolar.

Sosyal medyadaki hesaplarınızın yönetimini kolaylaştıran Ocoya:

Ocoya

İster YouTube ister instagram istersen de twitter gibi hesaplarınızı yapabileceğiniz Ocoya, profilinizi geliştirebilmenize yönelik araçlar sunuyor. Ancak Instagram’da sadece işletme hesabının kurallarını farklı analizlerle görebiliyorsunuz. Bu da kişisel günlüğünde kullanamıyorsun demek. Zaten fırlatma amacı da bu değil.

Ücretsiz sürümde sadece 1 adet sosyal medya hesabı bağlayabiliyorken bir üst seviyedeki 39 ölüm gümüş dışında bu sayı 20’ye çıkıyor, beraberindeki doğal daha gelişmiş özellikleri de beraberinde getiriyor.

Video şeklindeki içerik üretenlerin yararlanarak yaratabilecek yapay zekâ destekli uygulamalar:

Karşımıza ilk olarak yüklenmesine şans verebileceğiniz sentez geliyor:

Bu adrese giderek demosunu deneyebileceğiniz sentez, Türkçe dil desteğiyle geliyor ve özellikle de öğretici videolar üreten kişiler için oldukça vakit kazandırıcı. Demo’dan da görebileceğiniz üzere tek yapmanız gerekir metin yazmak. Gerisi, yapay zeka ile seslendiriliyor ve modelleniyor.

Kişisel kullanım için pek uygun olmasa da dediğimiz gibi içerik koruyucuların fazlaca etkisi yarayabilir. kişisel kullanım planı 30 dolar başlangıç ​​uygulaması, farklı şirket planları için teklife açık.

Lümen5 ile yazılı içeriklerinizi veya metinlerinizi alıp dosya içeriklerini üretebiliyorsunuz.

Eğer içeriğinizin dili İngilizce ise, evliya imkanıyla birlikte kısaltabilirsiniz. Türkçe metinler için bu geçerli değil ama her cümleye videoda yer vermeyi isteyerek bu sorunun önüne geçilebilir.

Yazı tipini, ikonları ve sondaki jenerik ekranı gibi diğer işlemleri değiştirmek için geçiş planına geçiş yapmanız gerekiyor. Onun dışındakilere katılımdan tatbik olarak ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Gözünüze batacak tek şey muhtemelen Türkçe karakterlerin standart yazı tipinde bir nebze sırıtacak olması.

Uzun videolardan kısa ve farklı formatlarda paylaşımlardan klipler alabilmenizi sağlamak Vidyo.AI:

YouTube videolarını, Instagram ve TikTok gibi, içeriklerin maliyetlerini dikey olarak tükettiği mecralara yüklerken farklı uğraşlardan sizi kurtarabilecek bir uygulama video.ai. Ücretsiz sürümde ayda maksimum 75 dakika video yükleme imkânı sunarken 720p çıktı alma, 5 GB da saklama imkânı sunuyor.

29,99 doğum planında ise hem 1080p çıktı Hem alabiliyorsunuz hem de 100 GB büyüklüğünde bir depolama alanı sunuluyor.

İLGİLİ HABER

Etkileyen Takımlar Süper Kahraman Olsaydı Nasıl Görünürlerdi? Yapay Zekâyla Resmettik

Siz de bunların dışında aklınıza gelen yapay zekâ destekli araçları yorumlarda paylaşabilirsiniz. Bunun favori yanınızı de belirtmeyi unutmayın.

DALL-E, Midjourney gibi görsel üretmek için kullanabileceğiniz yapay zekâ destekli araçlar:

İLGİLİ HABER

Hayalinizdeki Görüntüleri Kağıda Dökmenize Yardımcı Olacak Yapay Zekâ Destekli Araçlar Listesi

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.