e
sv

Dünya’nın Yanı Başındaki Bir Bulutsuda ‘Çiçek, Böcek Bile Oluşturabilecek’ Moleküller Keşfedildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, Dünya’ya sadece birkaç yüz ışık yılında bulunan bir bulutunun, buzlu yapısındaki kompleks birimleri keşfetti. Keşif, bulutsudan meydana gelecek gelecek yıldız sistemindeki gezegenlerin yaşayabileceğine işaret etti.

Dünya’mızın birkaç yüz ışık yılı uzağında bulunan’Chmaeleon ben‘ adlı bulutsu, bugün büyük bir keşfe ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar evrende keşfedilen en soğuk ve karanlık bulutsuda yaşamayı sağlayan bir gezegen için hayati önem taşıyan minerallerin varlığını keşfetti.

Yaşama elverişli bir hücre olması gereken en temel bakımlardan karbon, temizlik, oksijen, nitrojen ve sülfür gibi birimlerin donmuş hallerine rastlandı. Bu birleşmeler arasında en temel kompleks organik grup olan metanol de yer alıyordu.

Peki bu hareketleri neleri işaretliyor?

bulutsu

  • James Webb’in görüşünden Chamaeleon I.

Bulutsuda metanolden daha kompleks parçaların bulunması, yıldızların doğmadan önce bulunan yükleri bulutların buzlu derinliklerinde komplekslerin bir araya gelmesi ilk kez birleştirme. Tabii bu uyumun tek anlamı bu ‘kanıt’ değil.

Leiden Gözlemevi’nden Will Rocha, kompleks organik parçacığın söz konusu bulutsuda ölümü meydana gelecek gelecek yıldız ve gezegen gezegeninin gelişmiş kimyasal durumdaki çocuklara sahip olacağını söyledi. Ayrıca gezegenlerdeki prebiyotik grupların, yıldızların meydana gelmesinin bir sonucu olduğunu da ekledi.

Yani bir gezegeni yaşamayı mümkün kılan zengin ve kompleks birimlerin yalnızca Güneş Sistemi’ne özel olmadığı da tekrarlandı kanıtlandı.

:
https://www.nasa.gov/feature/goddard/2023/webb-unveils-dark-side-of-pre-stellar-ice-chemistry

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.