e
sv

Google’dan Chrome’da Gizli Sekme Kullananları Sevindirecek Özellik

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, Chrome’daki gizli sekmeler için yepyeni bir özellik içerdiğini duyurdu. Buna göre artık Android kullanıcıları, gizli sekmeleri şifre, parmak izi ve yüz tanıma gibi hapishanelere kilitleyebilecek.

Google Chrome’da yer alan gizli sekme, birçok insan için oldukça kullanışlı bir özellik. Kullanıcılar, bu sekmeyi kullanarak tarama geçmişlerinin gizli kalmasını, verilerinin kayıt altına alınmasını sağlayabiliyor. Şimdi Google tarafından sunulan yeni bir özellik ise gizli sekmeyi kullananları daha da mutlu bir edeceğe benziyor.

Google, bize bir blog gönderisinde artık Kullanıcılar, gizli sekmelerini kilitleyebileceğini belirtti. Özellik, Android kullanıcıları için geniş çapta kullanım kapsamı. iOS için ise hâlihazırda bu tarz bir seçenek bulunuyordu. Bazı Android kullanıcılarının bir zamanlar bu özelliği kullanabildiğini de söyleyelim. Şimdi ise herkes için çıkış yapıyor.

Yeni özellikle kullanıcıları kullananlar tarayıcınızı barındırma gizli sekmelerinizi göremeyeceksiniz

Yeni biyometrik koruma özelliğiyle, başka bir kullanıcının kullandığında tarayıcınıza ve gizli sekmenize girişin engellenmesi amaçlanıyor. Biraz daha açacak olursak, tarayıcıyı kullanım evlerinizde gizli sekmeyi normal olarak açabileceksiniz. Ancak bir başka uygulamadan yararlanma, Chrome’dan bu sekmelere geri döndüğünüzde ayarladığınız kilidi açmanız gerekiyor.

Google, kilit açma için şifre, parmak izi veya yüz tanıma gibi seçeneklerin kullanılabileceğini belirtiyor. Normal sekmeler için bu tarz bir kilitleme özelliğinin kazanmasını ekleyelim.

İLGİLİ HABER

Google Mobil Uygulamasının Tasarımı Değişiyor: Yeni Tasarım Böyle Görünecek

Android kullanıcılarına sunulmaya başlayan özellik, Chrome’un ‘Ayarlar’ bölgesinde bulunan’Gizlilik ve Güvenlik’ bölümden aktif hale getirilebiliyor. Henüz herkese gelmemiş olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

:
https://www.theverge.com/2023/1/26/23573117/google-chrome-incognito-lock-android-safety-check

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.