e
sv

Muhtemelen Türkiye’de Satışa Çıkmayacak PlayStation 5 Pro Hakkında Tüm Detaylar

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PlayStation 5 ile birlikte daha önce oyun konsollarında deneyimlemediğimiz özelliklerle karşılaştık. Peki daha fazlası mümkün mü? PS4 Pro örneğinde gördüğümüz gibi olay mümkün, bu nedenle de PS5 Pro çıkmaması için hiçbir neden yok. Tabii PS5 Pro ne zaman gelecek, özellikleri neler, fiyatı ne kadar gibi soruların yanıtlarını bazı yalnızca iddialar üzerinden değerlendirebiliyoruz.

2020 yılında oyunseverlerin beğenisine göre PlayStation 5, genel olarak beğenildi ancak bazı eleştirilerin de hedefi oldu. Özelliklere baktığımız zaman Sony, PS5 ile birlikte daha önce oyun konsollarında görmedikleri yeni bir deneyim sunmuştur. Ancak teknoloji hızla gelişiyor. PS5 ile birlikte gelen özellikler yetiyor ama PS6 gelene kadar daha iyi bir versiyonla karşılaşamaz mıyız?

Elbette bu tür sorular pek çok kullanıcı tarafından sorulduğu için herhangi bir resmi açıklama yapmamasına rağmen PS5 Pro dedikoduları da aldı başını gidiyor. Önümüzde bir PS4 Pro örneği olduğu için PlayStation 5 için de bu tür bir beklenti içinde olmayacağız, ancak PS5 Pro ne zaman gelecek, özellikleri neler olacak, fiyat ne kadar gibi sorular yanıtları şu bir için yalnızca birkaç iddiadan oluşuyor.

PlayStation 5’in daha gelişmiş bir versiyonu neden çıksın ki?

Seven vardır, sevmeyen vardır o ayrı mesele ancak kabul kararları ki PlayStation 5 oyun konsolu dünyası yeni bir devre kapılarını aralamayı başardı. Var olan pek çok özellik, daha önce karşılaşmadığımız bir oyun konsolu deneyimi sundu ancak teknoloji her saniye gelişirken çok daha gelişmiş bir yapıya sahip bir versiyona neden ulaşman?

PS6 koruması daha uzun yıllar var. Şirket bu sırada PS5 Slim sürümünü çıkaracak gibi görünüyor ama Slim versiyonlarda daha gelişmiş özellikler yerine daha kompakt modeller görüyoruz. Bu nedenle PS4 Pro örneğinde olduğu gibi bir PS5 Pro sürümüyle da karşılaşmamız için hiçbir neden yok.

Elbette Sony, bu olaya ticari olarak yaklaşacaktır. PS5’in çok çok daha üst gelişimine sahip bir PS5 Pro sürümü ile tabii ki karşılaşmayacağız ama PlayStation 5 ile gördüğümüz bazı özelliklerin birazcık daha gelişmiş hali Pro sürümde inceleme, bazı kullanıcıların var olan konsollarını satarak bunu almalarının önünü açabilir. Özellikle yeni bir model alacaklar için çok daha fazla cezbedici olacaktır.

ps5 yanlısı

Özellikler biraz daha gelişmiş olsa bile PS5 Pro fiyatı PS5 ile aynı olabilir:

Teknoloji kullanan mini ya da Slim versiyonları, orijinal ürüne göre çok daha düşük maliyetlerle ölçümleri için daha uygun fiyatlara sunulabiliyor. Ancak Pro gibi orijinal üründen daha gelişmiş özellikler sunulan versiyonlarda Maliyetlerin çoğu zaman aynı kaldığı için herhangi bir çıkış beklemek doğru değil.

2013 yılında tanıtılan PS4 modelinden yaklaşık üç yıl sonra tanıtılan PS4 Pro, ilk lansmanında orijinal ürünle aynı olarak 399 dolar satış fiyatına bakıyor. Bu satışları incelediğimiz zaman 499 dolar lansman fiyatı ile tanıtılmış olan PS5 modelinin gelişmiş versiyonu PS5 Pro da aynı fiyatla sunulabilir. PS5 fiyatları bu sıralar 479 dolar bandında seyrediyor.

ps5 yanlısı

PS5 Pro ortamının nasıl olması bekleniyor?

Konu hakkında herhangi bir resmi açıklama zaten yok ama bu iddialar bile uzağa götürmek. 120 Hz , 4K görüntü kalitesinde görseller sunan PS5 zaten bu konuda en iyi performanslardan birini sergiliyor. Geleceğin görüntü kalitesi ise 8K. Bu nedenle Sony, PS5 Pro sürümünde giderek daha da yaygın hale gelecek 8K boyutlarını uyumunu amaçlayabilir.

PS5 Pro Doğum farklı bir iddiada şirket grafik kartı yerine işlemciye biraz daha önem verileceğinden emin olun. Yeni versiyonda AMD Zen 4 CPU ile birlikte RDNA-3 GPU’yu görebilirsiniz. Bu yenilikler sayesinde PS5 Pro, hissedilir bir performans artışı sunabilir.

Elbette PS5 Pro sürümünde kesinlikle beklenen değişim depolama alanında olacak. 835 GB tatmin edici gibi görünse de oyunlarının boyutlarındaki muhteşem şov artık görülen bir gerçek. Bu nedenle PS5 Pro versiyonunda 1 TB SSD görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Tasarım konusunda çok da fazla heyecanlanmaya gerek yok:

PlayStation 5, Sony tarafından sağlanan en büyük oyun konsolu. Bu kadar büyük olması da en çok eleştirilen noktalarından bir tane. Ancak PS5 Pro sürümünde tasarımla ilgili herhangi bir adım atılması beklenmiyor Çünkü zaten daha küçük bir konsol isteyenler için PS5 Slim sürümünün çıkarılacağı tahmin ediliyor. Hatta PS5 Pro ve PS5 Slim sürümlerinin birlikte tanıtılacağı düşünülüyor.

ps5 yanlısı

Gelelim en merak edilen görüşme, PS5 Pro ne zaman gelecek?

PS5 Pro ne zaman gelecek olanın mimarisi için geçmişe bakarak bir tahminde bulunmak mümkün. PS4 çıktıktan üç yıl sonra 2016’da PS4 Pro tanıtılmıştı. Sony, yeni sürüm politikasını bu şekilde sürdürmeye karar verdiyse PS5 Pro sürümü ile 2023 yılının son raporu ya da 2024 yılının ilk raporu karşılaşabiliriz. Tabii bu tarih daha da ertelenebilir.

Peki yeni model çalışmaları ne alemde, PS6 gelecek mi?

Elbette bu konuda da herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor ancak dikkatli izliyor, Microsoft – Activision birleşmesi sırasında yayınlanan bir belgede küçük bir ipucu yakaladılar. Bu belgeye göre PlayStation 6 modeli 2027 yılında kullanıcıların beğenisine sunulacaktır. Tabii PS5 Slim ve PS5 Pro modellerinin satışına göre bu tarihin ertelenmesi her zaman mümkün.

ps5 yanlısı

PS5 Pro alınır mı?

Doğmamış çevreler don biçmek olmaz, önce PS5 Pro ile hangi yeni özelliklerin büyümesini incelememiz gerekiyor ama çok da gerekli bir alışverişe benzediği söylenemez. PS5 Slim çok daha uygun maliyetli, kompakt bir tasarımla elden çıkarmasa elde edilebilir olabilir ancak Pro modeli en azından şu anki iddialara göre pek de cezbedici istiyoruz.

Tabii şöyle de bir durum var; eğer yeni bir PS5 almak istiyorsanız ve PS5 Pro ile aralarında çok da büyük bir fiyat farkı yoksa doğal Pro versiyon tercih edilir. Ama dur elimdekini satayım da Pro sürümünü alayım gibi bir düşünceyi en götür şu an için pek de makul görmemeliyiz. Yine de dediğimiz gibi, önce bir çıksın da görelim.

PlayStation 5’e göre çok daha gelişmiş bir yapıya sahip olması bekleniyor PS5 Pro ne zaman gelecek, özellikleri neler, fiyatı ne kadar olacak gibi merak edilen soruları iddialar üzerine yanıtladık. Şu an için içerdikleri bilgiler yalnızca iddialardan oluşur, yeni bilgiler geldikçe paylaşmayı sürdüreceğiz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.