e
sv

ChatGPT, En Hızlı Büyüyen Uygulama Oldu: Yalnızca 2 Ayda 100 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaştı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zekâ ChatGPT’nin yalnızca iki ayda 100 okuyucu fazla aktif yoluna ulaştığı açıklandı. Bu, OpenAI’ın sohbet botunun tarihinin en hızlı büyüyen uygulamasının olduğunu gösterdi.

OpenAI tarafından sunucu sohbet botu ChatGPT, geçmişteki aylarda kullanıma sunulduktan sonra tüm interneti etkisini azaltmayı başarmıştı. Yapay zekâ, insan gibi yorumlamalar bulma, matematik problemi çözme ve daha birçok sonuç şaşırtıcı derecede iyi bir şekilde yerine getirebiliyordu.

Bugün ise İsviçre merkezli yatırım bankası UBS tarafından elinde bulunan bir analiz, ChatGPT’nin ne denli başarılı olduğunu bir kez daha gözetmenin önüne serdi. Analize göre yapay zeka, tarihin en hızlı büyümeye yönelik uygulama hâline geldi.

ChatGPT, yalnızca iki ayda 100 milyardan fazla aktif korumaya ulaştı

Analiz, sohbet botunun yalnızca iki ayda bir 100 bahis fazla aktif koruma ulaştığını ortaya koyma rekor kırdığını ortaya koydu. UBS’den yazarlar, “20 yılda bu kadar hızlı büyüyen bir internet uygulamasını gördüğümüzü hatırlamıyoruz”kullandı. Benzerweb’ten elde edilen bağlantıda ayrıca, 13 milyon günlük ziyaretçinin sohbet botunu ziyaret ettiği de aktarıldı.

UBS, ChatGPT’yi ‘uygulama’ olarak tanımlarken ZDNet’e göre yapay zekanın kendisi, bir uygulama olmaması, insan benzeri metinler oluşturmak isteyen bir ‘makine çalıştırmai modeli’ olduğunu söylüyor.

TikTok’un 100 milyona çıkması 9 ay, Instagram’ın ise 2 buçuk yıl sürmüştü

ChatGPT’nin ne kadar hızlı büyüdüğünü görmek için bir arada da kullanmak. Reuters’ın aktardığına göre son zamanların en popüler uygulaması TikTok’un 100 milyon işletim dönemi dokuz ay sürmüştü. Öte yandan Instagram, iki buçuk yılda bu miktara ulaştı. ChatGPT ise yalnızca iki ayda bunu başarabildi. Yapay zekanın aralık evindeki kullanıcı görüşü 57 milyon olduğunu da ekleyelim.

OpenAI’ın sohbet botu, bireysel kullanıcılar yanı sıra dev ofis de dikkat çekiyordu. Öyle ki Microsoft, OpenAI’a milyarlarca ülkeye yatırım yaparken Google da ChatGPT rakibi bir yapay zekâ üzerinde yerleşik. Buna ek olarak yakın zamanda ChatGPT’nin bir versiyonunun tanıtıldığını da ekleyelim.

İLGİLİ HABER

ChatGPT İçin Ücretli Abonelik Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Tüketici Özellikleri (Ne Güzel Beleşe Kullanıyorduk)

ChatGPT’nin şaşırtıcı özelliklerinin yanı sıra biraz eleştirilmesi dahilde fayda var. Çoğu uzman, intihal, düzenleme gibi açıklamalar sohbet botuna yönelik açıklamaları yapıyor. Hatta ABD’deki bazı okulların çocuklarına zarar vermeleri nedeniyle zekâyı yasakladığını bile gördük.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.